• There are no listings matching your search. Reset Filters
 • Industrie en Productie

  Wilt u een bedrijf kopen dat opereert binnen de industrie en productiebranche? Dan bent u op de juiste pagina beland! Binnen de categorie industrie en productie vindt u alle bedrijven die op dit vlak opereren en voor verkoop aangeboden worden. Hoe werkt het? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle bedrijven die op dit moment voor verkoop aangeboden worden. U kunt gemakkelijk de omzet, het aantal personeelsleden en de “corebusiness” zien. Wilt u meer informatie over het bedrijf, dan kunt u op het bedrijf klikken. U komt dan op de advertentie van dit bedrijf waar u een uitgebreide beschrijving, de omzet, de rechtsvorm en cijfers als het aantal FTE, et cetera kunt vinden. Daarnaast kunt u hier ook direct contact opnemen met de verkoper. Op deze manier kunt u op zeer overzichtelijke en veilige manier zoeken naar het bedrijf dat het beste aansluit bij uw portfolio of onderneming.

  Hoe staat de branche ervoor?

  De industrie- en productie branche kent een hoge diversiteit in producten en markten. En elke markt heeft zien weer een eigen groei of daling. Zo loopt de semiconductor industrie weer beter als vorig jaar, maar zijn zij zeer afhankelijk van landen als China en Amerika. Als industrieel bedrijf of producent merkt u als een van de eerste de komst van glorie tijden of magere jaren. Zo kan een semiconductor soms alweer bijna over een crisisjaar heen zijn terwijl de maatschappij en verdere economie de crisis pas begint te voelen. Deze vooruitziende blik kan zowel een kracht als een risico zijn, want hierdoor kan een crisis uit de lucht komen vallen. De algemene branche van industrie- en productie loopt over het algemeen altijd zeer stabiel, vooral als de organisatie weinig aan “shelving” doet, waarin vooruit wordt gewerkt en producten in het magazijn worden opgenomen. Hierdoor zal er nooit teveel geproduceerd worden en zullen de verliezen kleiner zijn bij een crisis. De conclusie is dat een bedrijf in deze branche erg stabiel kan zijn, maar ook sterk aan verandering onderhevig is met de nieuwe klimaatvoorstellen en Co2 regelingen.

  Waarom het kopen van een bedrijf in deze branche waardevol kan zijn voor uw onderneming of portfolio!

  Bij de aanschaf van een onderneming in de productie of industrie is het belangrijk om als organisatie te weten dat deze ondernemingen bedrijfscultuur-technisch zeer anders opereren dan een bedrijf buiten deze branche. Dit komt voort uit de mechanistische en dus meer formele producten die zij produceren. Het is dus belangrijk om van te voren goed te kijken hoe de overnemende partij deze cultuur gaan integreren. Vooral voor een bedrijf dat een organisatie in de branche koopt ter differentiatie of voor verticale overnames, moet een goede strategie hebben op het gebied van integratie en communicatie.

  Bij een horizontale overname zullen deze cultuurproblemen zich veel minder voordoen en zal vooral gekeken moeten worden naar de standaardisatie van systemen en protocollen.
  Het is bij een horizontale overname belangrijk om te weten of de overname zomaar plaats mag vinden. In sommige gevallen moet goedkeuring van de overheid verkregen worden, omdat er een marktmonopolie- of oligopolie kan ontstaan. Deze markt is dus zeer interessant voor diversifiëring of voor horizontale overnamen, zolang het management zich bewust is van de economische voor- en nadelen en de snel veranderende regelgevingen en wetgevingen.