• There are no listings matching your search. Reset Filters
 • Groothandel

  Wilt u een bedrijf kopen dat opereert binnen de groothandel branche? Dan bent u op de juiste pagina beland! Binnen de categorie groothandel vindt u alle bedrijven die op dit vlak opereren en voor verkoop aangeboden worden. Hoe werkt het? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle bedrijven die op dit moment voor verkoop aangeboden worden. U kunt gemakkelijk de omzet, het aantal personeelsleden en de “corebusiness” zien. Wilt u meer informatie over het bedrijf, dan kunt u op het bedrijf klikken. U komt dan op de advertentie van dit bedrijf waar u een uitgebreide beschrijving, de omzet, de rechtsvorm en cijfers als het aantal FTE, et cetera kunt vinden. Daarnaast kunt u hier ook direct contact opnemen met de verkoper. Op deze manier kunt u op zeer overzichtelijke en veilige manier zoeken naar het bedrijf dat het beste aansluit bij uw portfolio of onderneming.

  Hoe staat de branche ervoor?

  Voor u een bedrijf in deze branche koopt, is het natuurlijk belangrijk om een goed beeld te hebben van de desbetreffende branche. Ter aanvulling op uw research vindt u hier dan ook een korte samenvatting van deze branche en haar cijfers. Want hoe staat deze branche er eigenlijk voor?

  Momenteel is het een hele goede tijd om een bedrijf te kopen in de handelsbranche, want de cijfers van de afgelopen jaren laten ons zien dat de omzetten van deze bedrijven enorm groeien. In 2018 was er bijvoorbeeld een gemiddelde omzetgroei van 5% a 6% per kwartaal. Dat zijn zeer gezonde cijfers in vergelijking tot de 0% tot 3% in 2016.

  Voor deze branche zijn vooral consumentenvertrouwen en koopbereidheid erg belangrijk, want als de detailhandel het minder goed doet, zullen de groothandels dit ook al snel merken. Dit zijn dan ook de twee grootste toetsingsmethoden om de timing van uw aankoop te checken. Om deze risico’s te minimaliseren proberen groothandels extra toegevoegde waarden te leveren naar twee kanten en op deze manier haar positie in de keten van de groothandel te versterken. De conclusie is dat het een zeer interessante en kansrijke tijd is om te investeren in de aankoop van een groothandel ter diversificatie of uitbreiding van uw onderneming of portfolio. Echter is het wel zeel belangrijk om een goed doordachte inhoudelijke strategie te hebben over de operationele invulling van deze groothandel na de acquisitie.

  Waarom het kopen van een bedrijf in deze branche waardevol kan zijn voor uw onderneming of portfolio!

  Het kopen van een bedrijf in de groothandel branche is een aankoop die u enorme kansen kan bieden op allerlei vlakken. Een stabiele groothandel kan bijvoorbeeld al snel fungeren als een waardevolle vorm van diversificatie of Ook voor bedrijven in de detailhandel kan de aankoop van een groothandel, met andere woorden: een verticale overname, zeer waardevol zijn.

  Bij groothandels zijn de kritieke punten van succes de middelen als personeel en ICT. Door de snelle digitalisering van de koop- en verkoop van producten is het belangrijk dat een groothandel ook hier goed vindbaar is. Je merkt dat veel grote Amerikaanse ketens, die ooit de grootste groothandels van het land waren, nu langzaam richting faillissement drijven, door een misrekening in implementatie van deze digitalisering. Denk aan bedrijven als de Macy’s.