• There are no listings matching your search. Reset Filters
 • Gezondheidszorg en Farmacie

  Wilt u een bedrijf kopen dat opereert binnen de gezondheidszorg en farmacie? Dan bent u op de juiste pagina beland! Binnen de categorie gezondheidszorg en farmacie vindt u alle bedrijven die op dit vlak opereren en voor verkoop aangeboden worden. Hoe werkt het? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle bedrijven die op dit moment voor verkoop aangeboden worden. U kunt gemakkelijk de omzet, het aantal personeelsleden en de “corebusiness” zien. Wilt u meer informatie over het bedrijf, dan kunt u op het bedrijf klikken. U komt dan op de advertentie van dit bedrijf waar u een uitgebreide beschrijving, de omzet, de rechtsvorm en cijfers als het aantal FTE, et cetera kunt vinden. Daarnaast kunt u hier ook direct contact opnemen met de verkoper. Op deze manier kunt u op zeer overzichtelijke en veilige manier zoeken naar het bedrijf dat het beste aansluit bij uw portfolio of onderneming.

  Hoe staat de branche ervoor?

  De gezondheidszorg en farmacie zijn belangrijk voor de gezondheid en vitaliteit van Nederland. Echter zijn de kosten voor deze gezondheid de laatste jaren enkel toegenomen.
  Dit komt natuurlijk grotendeels door de toenemende vergrijzing en het toenemende aantal chronisch zieken. Daarnaast speelt ook de krapte op de arbeidsmarkt een enorme rol!
  Dit vraagt om grote veranderingen en innovatief denken. Er zijn al veel technologieën in de maak bij bedrijven als Intuitive Surgical die met behulp van robots gehele of grote gedeelten van operaties over kunnen nemen en deze robotisering zal ook gaan plaatsvinden in de directe verzorging van patiënten aan huis of in het ziekenhuis. Een gezonde balans tussen zorgkwaliteit, financiële rendabiliteit en toegankelijkheid is hierbij heel belangrijk. Ditzelfde ziet men terug bij apotheken. Waar de farmaceuten goede marges over kunnen houden, kan het voor de lokale apotheken lastig zijn om een goede winstmarge te behouden. Door de grote financiële druk heeft de afgelopen jaren een opschaling plaatsgevonden bij de meeste apotheken, ondanks de toenemende vraag naar medicatie.

  Het aanbod van het huidige aantal apotheken daalt sterk, maar de overgebleven apotheken worden wel steeds groter. De meeste bereiding van medicijnen is daarbij ook uitbesteedt aan de collega-apothekers en dit principe noemt men ook wel groot-bereiding. Zo ontstaan er apothekers collectieven.

  Waarom het kopen van een bedrijf in deze branche waardevol kan zijn voor uw onderneming of portfolio!

  Het kan interessant zijn om uw bedrijf te vergroten door een horizontale overname te doen binnen de gezondheid en farmacie. Vooral als u een innovatief idee heeft en deze bedrijven verder kunt helpen.

  Het is af te raden om een overname hierbij te gebruiken als een verticale overname of enkel voor diversifiëring want de bedrijfsprocessen van deze bedrijven zijn vaak complex en constant aan revisie onderhevig om de wetsveranderingen en nieuwe regelgevingen bij te kunnen houden. Het aantal uitzonderingen binnen deze bedrijven is dan ook hoog en het zal zich dynamisch op moeten stellen om deze kennisvergaring en flexibiliteit aan te kunnen. Het is anders erg lastig om innovatief en volgens de regels te blijven opereren.