• There are no listings matching your search. Reset Filters
  • Bouw en Installatietechniek

    Wilt u een bedrijf kopen dat opereert binnen de bouw en installatietechniek? Dan bent u op de juiste pagina beland! Binnen de bouw en installatietechniek vindt u alle bedrijven die op dit vlak opereren en voor verkoop aangeboden worden. Hoe werkt het? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle bedrijven die op dit moment voor verkoop aangeboden worden. U kunt gemakkelijk de omzet, het aantal personeelsleden en de “corebusiness” zien. Wilt u meer informatie over het bedrijf, dan kunt u op het bedrijf klikken. U komt dan op de advertentie van dit bedrijf waar u een uitgebreide beschrijving, de omzet, de rechtsvorm en cijfers als het aantal FTE, et cetera kunt vinden. Daarnaast kunt u hier ook direct contact opnemen met de verkoper. Op deze manier kunt u op zeer overzichtelijke en veilige manier zoeken naar het bedrijf dat het beste aansluit bij uw portfolio of onderneming.

    De bouwsector groeit over het algemeen harder dan de economie van Nederland. De grote investeringen die de overheid doet en de groeiende vraag naar infrastructuur en huizen liggen aan de basis van dit succes. Echter zijn er ook problemen in deze branche in de vorm van arbeidstekorten en materiaal tekorten. Er wordt zelfs al gedacht aan het creëren van een marktplaats voor bouwmaterialen, zodat er niets wordt verspild. Daarnaast moet er ook voor 2050 volledig verduurzaamd zijn in Nederland en dat betekent dat er voor bouwbedrijven nog heel veel werk ligt. De invloed van overheden op de effectiviteit van de bouwsector is soms een lastig parket, omdat het beleid van de overheid een directe impact heeft op de bouwsector en het in sommige gevallen maanden duurt voor deze er weer helemaal bovenop is. In 2018 werden er 66.000 nieuwe woningen opgeleverd en volgens berekeningen van een grote bank in Nederland zullen er elk jaar 75.000 huizen moeten worden bijgebouwd om de vraag naar huizen bij te kunnen houden. Een nadeel in deze branche kunnen de overheidsbemoeienis en de vaak lange communicatielijnen zijn die er voor zorgen dat projecten of investeringen soms inefficiënt of te traag worden doorgevoerd.

    Waarom het kopen van een bedrijf in deze branche waardevol kan zijn voor uw onderneming of portfolio!

    Bij de aanschaf van een bouw- of installatiebedrijf is het belangrijkst om te weten waar het bedrijf zich op richt. Vaak richten de kleinere bouw- en installatiebedrijven zich voornamelijk op particuliere klanten en de grotere bedrijven zich vooral op de bouwsector of industrie en infra. Veel grote bedrijven in deze sectoren bestaan al uit gefuseerde bedrijven of uit sterk gedivisioneerde bedrijven. Denk aan een VolkerWessel die zowel infra als bouw en installatie aanbiedt aan grote klanten. Het is als koper dus belangrijk om een duidelijke visie en strategie te hebben op dit gebied. Het is in deze groeiende markt met steeds weer nieuwe vragen en veranderingen heel lucratief om u in deze sector te begeven, maar zonder een gedegen plan en realistisch beeld van de bedrijfsomgeving verhoogt u wel het risico.