• There are no listings matching your search. Reset Filters
 • Automotive, transport & Logistiek

  Wilt u een bedrijf kopen dat opereert binnen de automotive, transport of logistiek branche? Dan bent u op de juiste pagina beland! Binnen de automotive, transport en logistiek vindt u alle bedrijven die op dit vlak opereren en voor verkoop aangeboden worden. Hoe werkt het? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle bedrijven die op dit moment voor verkoop aangeboden worden. U kunt gemakkelijk de omzet, het aantal personeelsleden en de “corebusiness” zien. Wilt u meer informatie over het bedrijf, dan kunt u op het bedrijf klikken. U komt dan op de advertentie van dit bedrijf waar u een uitgebreide beschrijving, de omzet, de rechtsvorm en cijfers als het aantal FTE, et cetera kunt vinden. Daarnaast kunt u hier ook direct contact opnemen met de verkoper. Op deze manier kunt u op zeer overzichtelijke en veilige manier zoeken naar het bedrijf dat het beste aansluit bij uw portfolio of onderneming.

  Hoe staat de branche  automotive , transport & logistiek ervoor?

  Dat er steeds meer mensen vervoerd moeten gaan worden is natuurlijk duidelijk. De populatie van landen groeit enorm en dit levert uitdagingen op in grote steden en op de internationale vervoersmarkt. De lange files kosten de transportsector miljoenen en de gasprijzen lijken enkel te stijgen. Hierdoor komen de marges van deze bedrijven in het gedrang. Aan de andere kant moeten autobedrijven sterk investeren in elektrische voertuigen om mee te blijven groeien met de concurrent en de vraag van de maatschappij. Het balanceren van verscheidene belangen is dan ook dagelijkse kost voor deze bedrijven.
  Vooral transportbedrijven als trams, treinen, taxi’s, maar ook vliegtuigen kampen met problematische marges. In sommige gevallen komt dit door de komst van apps die tegen veel lagere prijzen vergelijkbare services aan kunnen bieden, in andere gevallen spelen stijgende personeelskosten en prijsconcurrentie een grote rol.

  Wat de reden ook is, deze branche heeft sterkere jaren gekend. Echter betekent dat niet dat deze branche niet interessant is voor overnames of investeringen. Integendeel. Er zijn heel veel mogelijkheden! Daarnaast moeten we ook de groeiende vraag naar transport van pakketjes en producten niet vergeten! Dit zijn markten die over de komende jaren enorme veranderingen moeten gaan maken om te kunnen voldoen aan de economische vraag en de klimaat voorwaarden.

  Waarom het kopen van een bedrijf in deze branche waardevol kan zijn voor uw onderneming of portfolio!

  De automotive, transport en logistiek branches zijn enorm interessant voor verticale overnames, omdat u samen sterk staat. Banken verwachten dat er de komende jaren veel faillissementen zullen gaan worden aangevraagd in deze sector en door met de juiste concurrenten samen te gaan kunt u zichzelf dit lot besparen. Denk aan zowel verticale- als horizontale overnames waarbij u de markt van uw bedrijf versterkt en meer controle krijgt over uw eigen marges en uitgaven.

  Economisch staan de bedrijven er niet alleen super voor, waardoor de waarden van deze bedrijven lager liggen dan jaren geleden. Dit lijken dan ook goede momenten om deze bedrijven over te nemen of om te fuseren. Echter, omdat deze branches erg veranderlijk zijn en gedwongen moeten innoveren en meegroeien met concurrenten, is het zeer belangrijk dat er een gedegen strategie wordt ontwikkeld voordat deze bedrijven worden opgekocht.